اعتیاد (خوگری) حالتی، که در آن شخص به علت روانی یا مصرف مواد شیمیایی و یا طبیعی دچار ضعف اراده درکنترل تکرار اعمال خود می‌شود هرچند ضعف اراده فی نفسه بیماری نیست ،ولی به علت تاثیراتی که بر سیستم عصب مرکزی می گذارد به عنوان بیماری فرض می‌شود و این بیماری با ایجاد اختلال در کنترل بر سیستم رفتار-پاداش، باعث تکرار آن رفتار می‌گردد. بیماری اعتیاد مدارهای عصبی مربوط به نظام پاداش، انگیزش ، و حافظه را در مغز دچار اختلال کرده، و اختلال در این سیستم‌ها در مغز باعث بروز عوارض فیزیولوژیکی، اجتماعی و روانی می‌گردد.
چرا مشاوره اعتیاد و درمان اعتیاد باید جدی گرفته شود ؟
بر اساس آمار شایع ترین مواد مخدری که مصرف می شود به ترتیب تریاک و مشتقات آن ( ترامادول و … ) ، حشیش و ترکیبات آن شامل علف، مارجوانا ( ماده مخدر گل) می باشد و بعد از آن به ترتیب پرمصرف ترین مواد مصرفی ، هروئین، متادون و کراک در رده سوم قرار دارد.امروزه سن مصرف دخانیات به 13 سال رسیده است.

کاردرمانی و انواع روش های توانبخشی :

    1. سرگرمی های هنری : نقاشی ، خطاطی ، فرش بافی و …

    2. سرگرمی های ورزشی : پینگ پنگ ، فوتبال دستی ، شطرنج و …

    3. گروه درمانی و خانواده درمانی

    4. کلاس های شناخت درمانی CBT

    5. ماتریکس

نقش مشاوره در فرایند ترک اعتیاد و درمان اعتیاد

مشاور اعتیاد سعی در آموزش خانواده و شخص معتاد با استفاده از به کارگیری مهارت‌ها و شیوه‌های صحیح ارتباطی و انگیزشی دارد تا در ابتدا انگیزه ترک مواد مخدر را در فرد معتاد به وجود بیاورد تا احتمال بازگشت به مصرف مواد مخدر را در طول درمان و هم بعد از درمان کاهش دهد.

مشاوره اعتیاد و درمان اعتیاد فرد معتاد را از کجا باید شروع کرد؟

گام اول برای ترک اعتیاد این است که بیمار بپذیرد که معتاد است. شاید شما هم با این جمله از سوی معتادان روبرو شده باشید که: “من معتاد نیستم، فقط برای تفنن مصرف می کنم و هر وقت که بخواهم آن را کنار می گذارم”. اولین قدم در مشاوره اعتیاد این است که فرد قبول کند که معتاد است. بیمار شما تا زمانی که اعتیاد خود را قبول نکرده است، احساس خطر نمی کند و نمی تواند درمان اعتیاد به مواد مخدر را آغاز کند.

گام دوم برای ترک اعتیاد این است که فرد معتاد را از عواقب اعتیاد و افکار وسوسه کننده‌اش به سمت مواد مخدر و وضعیت نامناسبی که در آن قرار دارد، آگاه کنیم. تا انگیزه لازم را در وی برای شروع درمان اعتیاد و عدم بازگشت به سمت مواد مخدر ایجاد کنیم.

گام سوم این است که فرد معتاد، اطرافیانش را همراه و دلسوز خود بداند و به این نتیجه برسد که آن‌ها می‌خواهند او را یاری کنند تا اعتیادش را کنار بگذارند و قصد آزار و اذیت او را ندارند.

گام آخر شروع مشاوره اعتیاد و درمان است که باید آبرو و شأن انسانی بیمار معتاد حفظ گردد، به هیچ وجه نباید توهین، تهدید یا تحقیر شود؛ چرا که با چنین واکنش‌های منفی بیمار از مشاوره اعتیاد و درمان منصرف شده و روند درمانی او به طور کلی متوقف می‌گردد.

اهمیت مراجعه به مراکز مشاوره اعتیاد برای درمان اعتیاد

همانطور که در قسمت عوامل محرک اعتیاد به مواد مخدر هم توضیح دادیم، افراد به خصوص قشر جوان و نوجوان و خانواده‌ها بایستی آموزش ببینند. داشتن ارتباط موثر و مستمر با مراکز مشاوره ترک اعتیاد و استفاده از راهنمایی‌های آن‌ها به شما یاری می‌کند تا فرد از هم از لحاظ فکری و هم از لحاظ جسمی بتواند خود را در برابر اعتیاد ایمن کند و از به دام افتادن در تله اعتیاد پیشگیری کند. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

ولی کاربرد اصلی مشاوره اعتیاد مربوط به افراد و خانواده‌هایی است که به دنبال ترک اعتیاد و درمان اعتیاد می‌باشند. همانطور که گفتیم تا روزی که فرد معتاد، اعتیاد خود را قبول نکند و به نتیجه نرسیده باشد که باید اعتیاد خود را ترک کند، درمان خیلی سخت است. معمولا معتادان به علت دخالت‌ها و توهین‌هایی که اطرافیان کرده‌اند، در مقابل درمان اعتیاد موضع می‌گیرند و همواره موفق به ترک اعتیاد نمی‌شوند.

جلسه مشاوره اعتیاد و صحبت کردن با متخصص می‌تواند نتیجه مثبت به دنبال داشته باشد. بیمار در هنگام صحبت با مشاور اعتیاد، مشکلات و مسائلی را که با آن‌ها درگیر است را بیان می‌کند و از مشاوره و راهنمایی اصولی و لازم را دریافت می‌کند.

مزیت مشاوره تلفنی ترک اعتیاد به مشاوره حضوری ترک اعتیاد

متاسفانه دیدگاه کلی مردم نسبت به مشاوره اعتیاد حضوری چندان مطلوب نیست، به همین دلیل مراجعه به مراکز مشاوره ترک اعتیاد زمانی انجام می‌شود که کار از کار گذشته است. یکی از مسائل اصلی مشاوره ترک اعتیاد حضوری، مقاومت فرد معتاد در برابر حضور در مرکز مشاوره است و زمانی که به مشاوره حضوری مراجعه می‌کنند، مشکلات و مسائل خود را به درستی بیان نمی‌کنند. بیمار معتاد زمانی که در مشاوره حضوری با یک فرد ناآشنا روبرو می‌شود واکنش منفی از خود نشان می‌دهد و بسیاری از مشکلات و مسائل خود را نمی‌تواند به راحتی بیان کند. مراکز مشاوره تلفنی ترک اعتیاد در سال‌های اخیر یک بستر مناسب را فراهم کرده تا کسانی که نیاز به مشاوره ترک اعتیاد دارند با مشکلات نام برده روبرو نشوند.

چرا مشاوره تلفنی ترک اعتیاد

از طریق مشاوره تلفنی ترک اعتیاد به مواد مخدر، در کوتاه‌ترین زمان ممکن افراد می‌توانند به راحتی به مشاوران متخصص در زمینه‌های مختلف اعتیاد دسترسی پیدا کنند. مشاوره ترک اعتیاد تلفنی این امکان را فراهم کرده تا تنها با یک تلفن در هر ساعت از شبانه روز بدون نیاز به مراجعه حضوری مشاوران اعتیاد در دسترس باشند.

در مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر تلفنی افراد می‌توانند بدون سانسور، مشکلات و مسائل خود را مطرح نمایند تا راه حل مناسبی بسته به شرایط خود برای ترک اعتیاد دریافت نمایند. همچنین به وسیله آموزش‌هایی که دریافت می‌کنند از اعتیاد پیشگیری نمایند. با استفاده از مشاوره تلفنی اعتیاد هزینه شما نسبت به مشاوره حضوری ترک اعتیاد بسیار کاهش پیدا می‌کند و این در حالی است که همان کیفیت مشاوره‌ای را دریافت می‌کنید که در مشاوره ترک اعتیاد حضوری دریافت می‌کردید. با توجه به اینکه در خیلی از شهر‌ها و روستا‌ها مراکز مشاوره اعتیاد وجود ندارد، شما می‌توانید از هر نقطه‌ای از کشور تماس بگیرید، نگرانی‌ها، مشکلات و دغدغه‌های خود را مطرح کنید و از خدمات مشاوره تلفنی بهره‌مند شوید.

مرکز مشاوره تلفنی و حضوری دفتر مشاوره ذهن زیبا 

یکی دیگر از خدمات مرکز مشاوره تلفنی ذهن زیبا در کنار خدماتی از جمله مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج ، مشاوره طلاق  و … مشاوره تلفنی ترک اعتیاد به مواد مخدر می باشد که با یکبار تماس می توانید احساس راحتی و آرامش را هرچه بهتر و بیشتر تجربه کنید و در سریعترین زمان بهترین راهکار را دریافت نمایید.